Alt du trenger til serie- og filmhøsten

Alt du trenger til serie- og filmhøsten

Publisert 02. sep. 2021 15:09, Oppdatert 23. sep. 2021 09:14

Når kveldene blir kaldere og mørket kommer krypende, er det fint lite som slår å sette seg ned i godstolen og sette i gang en kvalitetsfilm- eller serie. Gjennom høsten og vinteren får vi mye mer tid til å pløye gjennom det meste av det strømmetjenestene legger i fanget på oss.

For å få mest mulig ut av TV-øyeblikkene denne høsten bør både syns- og hørselsansen få best mulig stimuli. Her er det vi mener vil gjøre serie- og filmhøsten til en svært behagelig opplevelse!

En smart-TV med 4K

TV-en er stjernen av showet. Med smarte funksjoner og et krystallklart bilde vil du vekke nytt liv i nye og gamle favoritter. Heldigvis er det ikke lenger svindyrt for en TV som er både smart og har god oppløsning, her har teknologien kommet såpass langt at dette nærmest har blitt standarden.

For å begynne utvelgelsesprosessen kan du se på antall tommer. En større skjerm vil bety en mer oppslukende TV-opplevelse, men du må også passe på at den får plass i stua. Med et operativsystem som kan kobles til internett kan du sømløst hoppe mellom strømmetjenester, kanaler eller Youtube.

Vårt beste tips er at jo større, jo bedre. En skjerm som dekker store deler av synsfeltet vil bli enda mer oppslukende og medrivende. For feinschmeckerne kan en TV med 8K være midt i blinken, slik at du er klar når nye spill og filmer lanseres med skyhøy oppløsning.

Her finner du en oversikt over det vi anbefaler for seriehøsten.

LG 55" Nanocell 4K TV 55NANO77 TV-er
SPAR 4 000,- -4 000 KR

LG 55" Nanocell 4K TV 55NANO77

4K, Web OS
Ikke på lager. 20+ stk. bekreftet sendingsklare 8.des..2021
Før 9 990,-
5 990,-
FLEX 186,- /mnd

Lyden som forsterker opplevelsen

Vi har nå et solid høstkupp for alle film- og serieelskere: I denne pakken får du en 65” stor Samsung-TV og en soundbar med aktiv subwoofer. Et godt eksempel på at god lyd og bilde går hånd i hånd.

I alle filmer og serier er lyden skreddersydd for å underbygge historien og forsterke følelsene som formidles på skjermen. Med et godt lydanlegg til TV-en din får du frem hele lydlandskapet og de ørsmå detaljene. Derfor er klokkeklar lyd like viktig som et skarpt bilde.

En lydplanke sørger for at TV-stua nærmest kan omdøpes til en kinosal. Flere av modellene har sofistikert 3D-teknologi som gir deg en følelse av at lyden beveger seg i rommet. Du kan også få egne kinossystemer med subwoofer, også kjent som bass, og flere kanaler, noe de aller største gamere og filmnerder virkelig vil sette pris på. Andre fordeler er at lydplanker har et stilrent design og er enkle å koble opp. De kan også monteres på veggen for et ekstra rent uttrykk.

Se hvilke lydplanker vi mener er som skapt for serietitting her.

Det lille ekstra

Med det rette tilbehøret kan du enkelt hoppe mellom apper, strømmekilder og annet. Det finnes masse produkter som sørger for mye livskvalitet, og du slipper å kåle med kabler, signaler eller batterier.

Apple TV og Chromecast er kanskje de mest kjente, som lar deg koble mobil eller nettbrett til TV-en med ett trykk. Du kan strømme musikk, serier eller finne frem appen på selve TV-en. Apple TV støtter også 4K, så du trenger ikke å inngå noe kompromiss på kvalitet.

En annen løsning kan være å erstatte hele operativsystemet i TV-en med en mediespiller. Disse er spesialisert på å gi deg en bedre underholdningsopplevelse, uansett om du skal spille av egne filer eller bruke Netflix.

Nvidia Shield Pro har også en AI som oppskalerer videokvaliteten din til 4K. Si at du har en video på 1080p du ønsker å se. Med prosessorkraft og kunstig intelligens vil Shield kunne justere bildet til å se ut som 4K. Merk at vi bare skraper i overflaten av hva som er mulig med et slikt verktøy.

Bygg din egen hjemmekino

Med en god TV, kvalitetslyd og avspillingsenheter har du alt utstyret som trengs for å meske deg i digital underholdning i uoverskuelig fremtid.

Men hva med deg som kun opererer med superlativer? Da bør du bygge din egen hjemmekino!

Vi har alt du trenger for å fylle rommet med teaterkvalitet, fra TV, projektorer, lerret og gulvstående høyttalersystemer. Det er fint lite som slår sylskarp storskjermfølelse, rungende og dynamisk lyd som du kjenner i mellomgulvet.

Her finner du alt for en herlig høst foran TV-en.