Gode løsninger på små, men irriterende sommerproblemer

Gode løsninger på små, men irriterende sommerproblemer

Publisert 28. mai 2021 16:42, Oppdatert 01. jul. 2021 16:23

Sommer er 95 prosent deilig og 5 prosent irriterende.

Hva, er du ikke enig?

Da sier det mest om deg, du solhungrige nordboer. Som resten av ditt folkeferd er du så tørst på varme og lys når temperaturen omsider blir noenlunde levelig i dette landet, at du automatisk selekterer bort alt ved tilværelsen som spolerer idyllen.

Enten det, eller så har vinteren vært så lang og tung at du rett og slett har glemt hvordan sommeren egentlig er.

Hetebølger og evig skitt

Sannheten er at det selv i Norge har den milde årstiden små irritasjonsmomenter ved seg. Det kan for eksempel bli i heteste laget, selv her, i juni, juli og august.

En annen ting er hvor møkkete det blir når dører og vinduer står åpne halve dagen og lar ethvert støvkorn og frø blåse fritt inn i huset. Kanskje har du barn? Som flyr barbeint inn og ut hele dagen? Da vet du jo hva vi snakker om.

Heldigvis har menneskeheten kommet langt nok til at det finnes teknologiske løsninger på de fleste slike problemer. Og her hos Komplett har vi et bredt utvalg smarte løsninger som kan løfte sommeren fra 95 prosent perfekt til, tja, godt over 98, vil vi mene.

Klimaanlegg som er bra for klimaet

La oss ta varmen først. Vi snakker sjelden om det, for det blir liksom for dumt å gå og lengte etter varmen i åtte-ni måneder for så å klage når den først kommer. Men de siste årene har vi tidvis hatt noen seriøse hetebølger her til lands.

Siden boliger her til lands sjelden er utstyrt med aircondition og svømmebasseng i hagen er noe av det verste i slike perioder følelsen av at man aldri slipper unna den trykkende, klamme varmen. Det finnes liksom ikke noe gjemmested for følelsen av at luften dirrer, klærne klistrer seg til kroppen og selve atmosfæren synes å tykne rundt deg.

Men et klimaanlegg kan være mer oppnåelig enn du tror. Se for eksempel på testvinneren Wood’s Air Condition Cortina Silent 12K – en kompakt, gulvstående sak som senker temperaturen i ethvert rom du måtte plassere den i. Hvertfall så lenge vi ikke snakker om 35 kvadratmeter og større.

Luftkjøleren er lett å flytte med seg rundt i huset, styres med et enkelt, digitalt panel og – best av alt – bruker et nytt kjølemiddel kalt R-290, som krever mindre energi enn HFK-gassene som tidligere drev slike innretninger. Bra for både lommeboka og miljøet!

Salighet i en liten vifte

Komplett har både større og mindre luftkjølere fra Woods på lager, så ta en kikk for å finne den som er best for ditt behov.

En mer lavteknologisk løsning på heteproblemet er rett og slett ei vifte. Ofte skal det ikke mer til for å gjøre innendørslivet utholdelig midtsommers. Sjekk gjerne hele Komplett-sortimentet for både gulv- og bordstående varianter, men tillat oss å tipse deg spesifikt om geniale Iiglo IISV1000 sirkulasjonsvifte.

Den er nemlig skikkelig effektiv, samtidig som den er helt eksepsjonelt stillegående – på laveste nivå kan støynivået sammenliknes med lav hvisking. Denne vifta kan du med andre ord ha på kontoret mens du jobber. Og så kan du flytte den inn på soverommet en liten stund før du legger deg, så har du deilig temperatur der når det er tid for køya.

Rengjøring så enkelt som det kan få blitt

Også når det gjelder rengjøring har Komplett produkter som gjør livet lettere. Du skal ikke sove bort sumarnatta, men du skal heller ikke kaste den bort på å moppe gulv! Overlat heller jobben til en robotstøvsuger – for eksempel Roborock S6 MaxV, som bruker kameraer til å oppdage hindringer den har foran seg, og kunstig intelligens for å finne den beste ruta rundt.

En håndholdt, trådløs støvsuger er det perfekte tilbehøret til en slik robotstøvsuger. Med den tar du kjapt kjapt og effektivt det som måtte være igjen av smuss etter at roboten har gjort sitt.

Alltid rene gulv? Der har du noe som gjør sommeren deiligere, altså.