De beste VR-spillene akkurat nå

Dette er de beste VR-spillene akkurat nå

Publisert 10. mar 2021 10:37, Oppdatert 06. mai 2021 11:52

Vil du fly med jetpacker over slagmarken, vifte med sverd i takt med musikken, eller kjempe mot stormsoldater i en galakse langt, langt borte? Spenn på deg VR-brillene og teleporter til en annen verden med disse spillene.

Virtuell virkelighet er virkelig noe helt for seg selv.

For de som aldri har prøvd det, kan det nesten være vanskelig å forklare akkurat hvor spesielt det faktisk er. Med et headset som registrerer nøyaktige hodebevegelser og håndkontroller som lar deg bruke armene i spillet, føles det som å være i en helt egen pixelverden.

Det er trygt å si at VR har åpnet opp for nye muligheter innen gaming. Med lanseringen av VR-brillene Oculus Quest 2, er disse mulighetene tatt til nye høyder. Grafikken er bedre, brillene er optimalisert for komfortable og oppslukende spillopplevelser hvor du kan drømme deg bort.

Oculus Quest 2 kommer som en frittstående konsoll. Det innebærer at du ikke trenger andre enheter for å bruke dem. For en pris under 4000,-, har gode VR-opplevelser aldri vært bedre, enklere, gøyere og rimeligere enn akkurat nå.

Det lanseres stadig flere og flere spill designet for VR-gaming! I løpet av året kan vi garantere flere spennende nyheter. Men akkurat nå er dette de beste spillene på markedet:

Population One

Har du hørt om Fortnite? Det er klart du har. Om du synes Fornite er gøy, kommer du til å elske Population One!

I Population One slippes du og laget ditt ned på en bane. Der skal dere kjempe med håndvåpen mot et motstanderlag til kun vinneren står igjen. Velger du å kaste bananer, colabokser - eller skyte med automatiske rifler?

Rundt deg ser du kirkespir, vanntårn, gigantiske rør, vindmøller og skumle kirkegårder. Alle flater er spillbare. Det betyr at du kan klatre på alt du ser.

Også har du jetpacker, da. Strekk ut armene og gli gjennom kartet. Forresten: Å fly i VR, med et våpen i den ene hånda mens du jakter på motstandere er rimelig spektakulært, og verdt hele spillopplevelsen alene.

Population One er kort sagt et klassisk battle royal-spill. Om du har vært borti et first-person-shooter-spill kommer du til å kjenne igjen mekanismene. Det store her er mulighetene, kreativiteten og bevegelsesfriheten virtuell virkelighet gir.

Vader Immortal: A Star Wars VR Series:

Magien fra Star Wars-universet har aldri føltes så ekte som med VR-briller. Vader Immortal er en filmatisk og interaktiv opplevelse som lar deg spille ut rollen som smugler på Mustafar, galaksen til selveste Darth Vader.

Akkurat som den klassiske filmserien, er spillet delt opp i episoder. I første episode møter du dronen ZO-E3, som er din andrepilot. Sammen trener dere opp ferdighetene med lyssverdet, mens du utforsker festningen til Darth Vader.

I andre episode avdekker du eldgamle hemmeligheter med Vader som læremester, før du i siste episode må bruke alt du har lært i en siste konfrontasjon.

Dette er kanskje det beste VR-spillet når det kommer til karakterer og spilldesign. Alle de beste elementene du kjenner igjen fra Star Wars er tilstede. Kjemp mot stormsoldater, slåss med lyssverd og kommuniser med hjelpsomme droner.

Til slutt står det om universets undergang eller overlevelse. Må kraften være med deg!

Beat Saber:

Beat Saber har vært blant de mest populære VR-spillene en stund nå. Det er ikke så rart, for dette er en sjeldent morsom måte å kombinere fysiske bevegelser, musikk og gaming!

Som i Star Wars er lyssverdet i sentrum. Plassert i en neon-tunnel, er målet å slå “beats” i takt med musikken. Rytmer og toner kommer som fargerike blokker i full fart mot deg, synkronisert opp mot energisk musikk. Sangene er spesialkomponert for å passe bevegelsene.

Beat Saber er et spill du forstår med en gang. Tenk på det som en slags Guitar Hero/dansematte/sverdtrenings-simulator. Spillets ess er den fantastiske “trackingen” av sverdet. Det føles nemlig svært ekte ut!

Med Oculus Quest 2 er opplevelsen ekstra god. Responsen i kontrollene og spillgrafikken er nemlig løftet til et helt nytt nivå.

Vil du selv oppleve magien med VR-briller? Les mer om Oculus Quest 2 her.