De beste VR-spillene akkurat nå

Dette er de beste VR-spillene akkurat nå

Publisert 10. mar. 2021 10:37, Oppdatert 18. aug. 2022 09:38

Vil du oppleve skrekk som du aldri før har gjort, fly med jetpacker over slagmarken, vifte med sverd i takt med musikken, eller kjempe mot stormsoldater i en galakse langt, langt borte? Spenn på deg VR-brillene og teleporter til en annen verden med disse spillene.

Virtuell virkelighet er virkelig noe helt for seg selv.

For de som aldri har prøvd det, kan det nesten være vanskelig å forklare akkurat hvor spesielt det faktisk er. Med et headset som registrerer nøyaktige hodebevegelser og håndkontroller som lar deg bruke armene i spillet, føles det som å være i en helt egen pixelverden.

Det er trygt å si at VR har åpnet opp for nye muligheter innen gaming. Med lanseringen av VR-brillene Meta Quest 2, er disse mulighetene tatt til nye høyder. Grafikken er bedre, brillene er optimalisert for komfortable og oppslukende spillopplevelser hvor du kan drømme deg bort.

Meta Quest 2 kommer som en frittstående konsoll. Det innebærer at du ikke trenger andre enheter for å bruke dem. For en lav pris har gode VR-opplevelser aldri vært bedre, enklere, gøyere og rimeligere enn akkurat nå.

Det lanseres stadig flere og flere spill designet for VR-gaming! I løpet av året kan vi garantere flere spennende nyheter. Men akkurat nå er dette de beste spillene på markedet:

Beat Saber:

Beat Saber har vært blant de mest populære VR-spillene en stund nå. Det er ikke så rart, for dette er en sjeldent morsom måte å kombinere fysiske bevegelser, musikk og gaming!

Som i Star Wars er lyssverdet i sentrum. Plassert i en neon-tunnel, er målet å slå “beats” i takt med musikken. Rytmer og toner kommer som fargerike blokker i full fart mot deg, synkronisert opp mot energisk musikk. Sangene er spesialkomponert for å passe bevegelsene.

Beat Saber er et spill du forstår med en gang. Tenk på det som en slags Guitar Hero/dansematte/sverdtrenings-simulator. Spillets ess er den fantastiske “trackingen” av sverdet. Det føles nemlig svært ekte ut!

YouTube Video - Beat Saber

Resident Evil 4:

Har du hørt om Resident Evil? Det er i så fall ikke så rart. Resident Evil 4 er, som navnet tilsier, ikke det første serien. Spillserien ble opprinnelig lansert til PlayStation, men har i senere tid kommet til både PC, Xbox og nå som VR-spill til Meta Quest!

Spillets hovedperson, Leon Scott Kennedy, er agent for et føderalt sikkerhetsbyrå og får i oppdrag å redde presidentens datter som har blitt kidnappet av en mystisk sekt ved navn «Los Illuminados». Store deler av handlingen utspiller seg i en spansktalende landsby i Europa.

Om du har spilt Resident Evil tidligere vil du møte på noen gamle kjenninger under oppdraget om å redde presidentdatteren. Sammen vil dere bekjempe «Los Illuminados»-lederen Osmund Saddler og hans undersåtter.

I Resident Evil 4 kan du oppleve skrekk som du aldri før har gjort. Å gå i Leons fotspor i en virtuell verden er en helt ny opplevelse, og vil for de fleste av oss få hårene på ryggen til å reise seg. Med 9/10 i score og med den gjeve tittelen «Best VR/AR Game» fra The Game Awards 2021, er dette spillet du bør skaffe deg om skrekk og tredjepersonsskytespill roper ditt navn!

Population One

Har du hørt om Fortnite? Det er klart du har. Om du synes Fornite er gøy, kommer du til å elske Population One!

I Population One slippes du og laget ditt ned på en bane. Der skal dere kjempe med håndvåpen mot et motstanderlag til kun vinneren står igjen. Velger du å kaste bananer, colabokser - eller skyte med automatiske rifler?

Rundt deg ser du kirkespir, vanntårn, gigantiske rør, vindmøller og skumle kirkegårder. Alle flater er spillbare. Det betyr at du kan klatre på alt du ser.

Også har du jetpacker, da. Strekk ut armene og gli gjennom kartet. Forresten: Å fly i VR, med et våpen i den ene hånda mens du jakter på motstandere er rimelig spektakulært, og verdt hele spillopplevelsen alene.

Population One er kort sagt et klassisk battle royal-spill. Om du har vært borti et first-person-shooter-spill kommer du til å kjenne igjen mekanismene. Det store her er mulighetene, kreativiteten og bevegelsesfriheten virtuell virkelighet gir.

YouTube Video - Population One

Vader Immortal: A Star Wars VR Series:

Magien fra Star Wars-universet har aldri føltes så ekte som med VR-briller. Vader Immortal er en filmatisk og interaktiv opplevelse som lar deg spille ut rollen som smugler på Mustafar, galaksen til selveste Darth Vader.

Akkurat som den klassiske filmserien, er spillet delt opp i episoder. I første episode møter du dronen ZO-E3, som er din andrepilot. Sammen trener dere opp ferdighetene med lyssverdet, mens du utforsker festningen til Darth Vader.

I andre episode avdekker du eldgamle hemmeligheter med Vader som læremester, før du i siste episode må bruke alt du har lært i en siste konfrontasjon.

Dette er kanskje det beste VR-spillet når det kommer til karakterer og spilldesign. Alle de beste elementene du kjenner igjen fra Star Wars er tilstede. Kjemp mot stormsoldater, slåss med lyssverd og kommuniser med hjelpsomme droner.

Til slutt står det om universets undergang eller overlevelse. Må kraften være med deg!

YouTube Video - A Star Wars VR Series

Med Meta Quest 2 er opplevelsen ekstra god. Responsen i kontrollene og spillgrafikken er nemlig løftet til et helt nytt nivå.

Vil du selv oppleve magien med VR-briller? Les mer om Meta Quest 2 her.