Få et bedre inneklima under pollensesongen

Slik kan du få et bedre inneklima under pollensesongen

Publisert 18. feb 2021 10:11, Oppdatert 12. apr 2021 15:27

Om ikke lenge vil vinterens kalde snøteppe trekke seg tilbake og naturen vil igjen våkne til liv. De fleste ser frem til solfylte dager og grønnkledde skoger, men det er noen av oss som ikke ønsker denne årstiden varmt velkommen. For allergikere bringer våren og sommeren med seg flere utfordringer. Hoste, rennende og kløende nese og øyne og tett svelg er noen av de typiske symptomene – mer enn nok til at vårsolen ikke smaker like godt. En av disse er Mikael Sjödin, som ikke ser frem til at pollenvarsel blir en del av de daglige værmeldingene.

– Jeg har hatt pollenallergi siden jeg var liten. Mitt første minne av symptomene er fra dag jeg var syv år gammel, forteller han.

– Under pollensesongen sliter jeg mest med kløende øyne og anstrengelsen på kroppen. I tillegg gjør allergimedisinen at jeg blir veldig sløv og trøtt.

Heldigvis har vi i Komplett løsningene som kan gjøre pollensesongen mye mer overkommelig!

Nå som de aller fleste av oss oppholder oss enda mer hjemme, er det på sin plass å sørge for at inneklima i hjemmet er optimalt. Både det norske og svenske astma- og allergiforbundet mener et godt inneklima sørger for bedre helse, trivsel og læringsevne for de med allergier. 

– Jeg ville tenkt at en luftrenser ville vært en god idé! Sier Mikael.

En luftrenser vil sørge for at pollen, dyrehår, støv og andre ting som kan irritere allergikeren ikke er like fremtredende. Samtidig sørger det for å forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det er viktig å merke seg at en luftrenser ikke nødvendigvis eliminerer problemet, men kan være til stor hjelp. Om du vurderer en luftrenser bør den ha et såkalt HEPA-filter, som er en bransjestandard som sørger for at minst 99,97 prosent av luftbårne partikler filtreres bort.

Leitz har en serie luftrensere som heter TruSense. Her kan du velge etter størrelse på rommet, der modellene kan sørge for frisk luft i rom fra 23 kvm og opp til 70 kvm.

TruSens Z-3000 er deres kraftigste modell og har en egen sensor som hele tiden kontrollerer luften rundt deg. Luftrenseren justerer seg automatisk etter avlesningene og har et eget display som indikerer luftkvaliteten. Kullfilteret sørger for å absorbere alle ulumskheter som måtte komme gjennom, enten det er støvpartikler, lukter eller denne hersens pollen. UV-lyset dreper også bakterier som måtte feste seg i filteret. Z-3000 har også nattmodus slik at du kan både sove og puste godt.

Leitz’ TruSens Z-2000 og TruSens Z-1000 er ment for rom med mindre flater, men gir den samme teknologien og effekten. Alle modellene har et stilrent design som gjør at den er enkel å flytte rundt – og ikke minst lite forstyrrende for rommets «zen» 

Om du ønsker en luftrenser av en mindre størrelse er Kensington FreshView Welness et godt alternativ. Også denne bruker avansert filtreringsteknologi for å fjerne små partikler i luften. Kensington har utviklet egne skjermstativ, som kan monteres enkelt på hjemmekontoret. 

Støvsugere

 

Det beste rådet for allergikere er å sørge for regelmessig og grundig vask av hjemmet. Derfor er det viktig at du også har en støvsuger som holder mål, særlig når pollen spres over landet vårt igjen.

 

Støv kan irritere slimhinnene, og som de fleste allergikere vet, spiller ikke alltid disse på lag når det står på som verst. Selv om det kan høres mye ut vil en runde med støvsugeren en til to ganger i uken gjøre susen for å holde støvet og pollen i sjakk. Her er det også HEPA-filter som er den viktigste medspilleren din.

 

En vanvittig luksus er å la en robot gjøre støvsugerjobben for deg. Roborock S6 MaxV har skåret høyt på tester og er en kraftig sak. Med smart teknologi kan robotstøvsugerne navigere rundt i leiligheten og tilpasse rengjøringen etter underlaget. Den kan for øvrig både moppe og støvsuge samtidig, og alt kan tilpasses via tilhørende app.

iiglo håndholdt støvsuger 2 in 1 Støvsugere

iiglo håndholdt støvsuger 2 in 1

150 Watt, 45 min driftstid, 9 Kpa, 25.2 Volt trådløs, 0.8 liter
(13)
Ikke på lager. 50+ stk. forventes sendingsklare 17.jun.2021 (usikker dato)
2 199,-

Om du ikke skyr litt manuelt arbeid er det ingenting galt med en tradisjonell støvsuger. Håndholdte støvsugere har blitt svært populære, ikke rart når du slipper å styre med ledninger. Iiglos håndholde støvsuger gjør ingen kompromiss i kvalitet, og du får en enkel og effektiv måte å feie over gulvet på. Den viktigste egenskapen i denne sammenhengen er at denne har et filter som fanger opp støvpartikler og allergener. Noen støvsugere kan slippe ut igjen «skitten luft», men det er ikke tilfellet her.

 

For de som har flere kvadratmeter å støvsuge, kan det være en idé å velge en støvsuger med ledning. Iiglos støvsuger et også utstyrt med et HEPA-filter, som gjør jobben med pollen, støv og det som måtte være av partikler i inneklima.

 

For å sette prikken over i-en kan du også utstyre hjemmet med en luftfukter, som sørger for at luften ikke blir for tørr. Dette kan hjelpe på både sprukken hud og irriterte slimhinner, men også for planter og møbler. Du kan se hele vårt utvalg av luftfuktere her.