Xplora 4
XPLORA - smartklokke til barn

Smartklokke til barna? Sjekk ut XPLORA 4

Publisert 11. nov. 2020 19:28, Oppdatert 05. jan. 2021 11:18

Om du ønsker å kjøpe en smartklokke til poden, bør du velge en modell som både er trygg og som ikke står i veien for fokus i klasserommet. Nettopp derfor kan kanskje XPLORA 4 med funksjonen “skolemodus” være det riktige valget for deg.

Mange har oppdaget hvor lurt det kan være med smartklokke til barna.

Klokken er en enkel og trygg måte å holde kontakten med barn på via telefonsamtaler og meldinger, og er et godt alternativ til uoversiktlige smarttelefoner. Klokkene er ofte enkle å bruke, samtidig som at tilgangen til internett og sosiale medier er begrenset.

Blant smartklokker til barn er XPLORA sine modeller de mest populære. Klokkene er rimelige, robuste og enkle å ha med å gjøre. Der en smarttelefon fort kan mistes, gå i stykker og bli en dyr affære med barn i hastverk mellom lekeplasser, klasserom og fotballbaner, sitter den robuste klokken alltid godt festet til håndleddet.

For barn fra fireårsalderen og oppover, er derfor XPLORA perfekt som barnets første mobiltelefon.

Flere har likevel vært skeptiske til bruk av smartklokker i skolen, og hvordan telefoner og forstyrrende smartklokker i klasserommet kan ta vekk fokuset fra læringen.

Derfor har XPLORA med sin nye smartklokke XPLORA 4 lansert funksjonen “skolemodus”!

Les videre for å få svar på hva dette er, hvordan det fungerer og hvordan XPLORA 4 håndterer sensitive brukeropplysninger:

1. Hva er skolemodus?

Skolemodus er en innstilling for faste av-/på tidspunkt som forhindrer barn i å bruke klokken utenfor de angitte tidspunktene. Om du aktiverer denne funksjonen til å gjelde under barnets skoletid, vil XPLORA 4 kun fungere som en helt vanlig klokke, uten andre tilleggsfunksjoner.

Med skolemodus får barnet arbeidsro og konsentrasjon til å prestere og leke, uten avbrytelser. En egen foreldrefunksjon sørger også for at foreldre kontrollerer bruk og tilgang eksternt. Det vil si at barnet ikke selv kan velge å skru på klokken i skoletiden. Dette er også en funksjon som kan utvides til andre tider, for eksempel på kvelden eller under leksetid.

2. Er XPLORA 4 tillat på skoler med skolemodus?

Noen norske skoler og fritidsordninger tillater ikke smarttelefoner eller andre elementer som kan forstyrre undervisning. Dette reguleres lokalt fra skole til skole.

En undersøkelse viser at 58 prosent av norske skoler og skolefritidsordninger tillater XPLORA, så lenge skolemodus er skrudd på.

Flere og flere skoler blir kjent med hvordan klokkene kan reguleres til faste tider. Om du tenker å kjøpe en XPLORA 4, anbefaler vi at du tar en prat med skolen til barna hvorvidt de kjenner til skolemodusfunksjonen.

3. Er datasikkerheten god nok?

Det har vært mye usikkerhet knyttet til klokketelefoner tidligere, og om produsentene har vernet godt nok om brukernes private informasjon.

Med XPLORA 4 er sikkerheten av høyeste prioritet, og tilfredsstiller GDPR-kravene. I ettertid har forbrukerrådet uttalt at hullene i sikkerheten er tettet. Også datatilsynet og Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet har vurdert XPLORA sin håndtering av personopplysninger som gode nok.

4. Hvordan fungerer XPLORA 4?

På mange måter fungerer XPLORA sin klokketelefon som en smarttelefon. Det som i stor grad skiller den fra andre lignende produkter er at den først og fremst er tilpasset barn. Derfor gir den ikke tilgang til sosiale medier og et åpent internett.

Telefonen fungerer slik at du kan ringe til og motta anrop fra opptil tjue forhåndsgodkjente kontakter, samt motta tekstmeldinger fra de samme kontaktene.

GPS og trygge soner-funksjonen varsler foreldre når klokken beveger seg inn i eller ut av forhåndsdefinerte soner.

XPLORA 4 har dekning, 2G, 3G, og 4G på Telenor sitt nett. Klokken kommer med et 2MP kamera, og legger til rette for lagring av bilder på en sikker måte og mulighet for videoopptak. Batteritiden er på omtrent 60 timer.

XPLORA 4 er en rimelig, trygg og robust smartklokke!