Kjør Mario Kart på stuegulvet!
Med Mario Kart Live: Home Circuit kan du kjøre Mario Kart på ekte, hjemme i din egen stue! 

Kjør Mario Kart på stuegulvet!

Publisert 30. okt. 2020 20:32, Oppdatert 13. nov. 2020 14:25

Mario Kart Live: Home Circuit er et bilspill ulikt alt annet. Nå kan du forvandle stuegulvet til en racingbane og bruke Nintendo Switch for å kjøre Mario Kart på ekte!

Hvem har vel ikke et forhold til den italienske rørleggeren Mario og hans bande av merkelige karakterer? Særlig Mario Kart har vært viktig for mange. Å kjøre på stjerner i krappe svinger mens man unngår bananskall, har vært flere generasjoners første møte med trafikken.

Nå har Nintendo dratt det klassiske bilspillet et skritt videre: 

I samarbeid med Velan Studios har de tatt i bruk det nyeste av det nye innen AR-teknologi (utvidet virkelighet på norsk). Med Mario Kart Live: Home Circuit kan du nemlig kjøre Mario Kart på ekte, hjemme i din egen stue! 

Er det et elektrisk bilspill? Ikke helt. Må man ha VR-briller? Absolutt ikke. Om du ikke er helt med, slapp av. La oss forklare deg hva dette banebrytende spillet er og hvordan det fungerer.

Snarvei under bena på bestemor 

La oss begynne fra toppen. Du kommer til å trenge to ting: En Nintendo Switch og et gulv. 

Mario Kart Live: Home Circuit kommer med et kart, fire porter, to pilmarkører, samt en elektrisk bil utstyrt med kamera og enten Mario eller Luigi i førersetet. 

Kart, porter og pilmarkører bruker du til å designe en bane på ditt stuegulv. Her kan du også bruke gjenstander fra hjemmet. Bøker, bokser og stoler blir til hindre og inngjerdinger. Her er det kun fantasien som setter grenser! Kanskje man må runde juletreet? Hva med å legge inn en snarvei under beina på bestemor? 

Kameraet på bilen fanger opp banen på gulvet, som sendes direkte til konsollen. Det er her AR-teknologien kommer inn: 

Plutselig forvandles rommet ditt til en Mario-verden! Karakterer og objekter fra Mario Kart-universet havner på magisk i virkeligheten. Kast bananer og skilpaddeskall over parketten. Kjør om kapp mot Bowser, Peach og Donkey Kong. Race mot Koopalinger i Grand Prix-modusen for å låse opp nye skins for banen eller kostymer til Mario og Luigi.  

Se flere julegavetips til barn >>

Du kan også spille mot opptil tre andre medspillere med flere bilsett. 

Etter du har fått satt opp din helt egen bilbane på gulvet, vil du legge merke til at mye er gjenkjennelig fra de gamle Mario Kart-spillene. Du kan velge mellom åtte forskjellige turneringer, hvor alle kommer med tre ulike baner. Kjør om kapp eller kjør på tid for å samle opp mynter eller for å låse opp flere funksjoner.

Mario Kart på hjemmebane

De fleste ble introdusert for hvordan man kunne gjøre virkeligheten om til et spillbrett gjennom “Pokemon Go”. En AR-vri på gode gamle Mario Kart har vært både ønsket og planlagt i lang tid. 

Men utvidet virkelighet har kanskje aldri fungert så godt som hos Mario Kart Live: Home Circuit. 

Følelsen man får av å ta med Mario Kart ut i den virkelige verden er både nostalgisk og moderne på en gang. Noen sier at de beste julegavene man kan gi, er de man også får glede av selv. Slik sett er Mario Kart Live: Home Circuit den perfekte julegaven. Moro for barna, moro for de voksne.

Mario Kart har aldri vært mer på hjemmebane enn med Mario Kart Live: Home Circuit!