Julegaveeksperten hos Komplett
Komplett's julegaveekspert Jarl Roe

Julegaveekspertens beste julegavetips

Publisert 30. okt. 2020 12:36, Oppdatert 14. des. 2020 08:33

Det er ikke alltid like enkelt å vite hva man skal gi familie og venner til jul. Derfor har vi snakket med Komplett sin julegave-ekspert for årets beste tips!

– Mitt første tips er å være tidlig ute. Flere og flere har fått øynene opp for det å handle julegaver på Black Friday og under Black Week. Der finner du alltid kjempetilbud på produkter som kan passe for de aller fleste, forteller Jarl Roe. 

Han er Komplett sin julegave-ekspert. Her deler han de beste tipsene for hva du kan gi til han, henne, mor, far, barn, gameren og til den aktive under juletreet i år. 

– Et godt allround tips i år alle i familien blir fornøyde med er faktisk Sony sitt trådløse, støydempende wh-1000xm 4 headset. Det passer til alt fra de som sitter i åpent kontorlandskap, til gameren, musikkinteresserte og de som skal ta seg en løpetur, sier Roe, og legger til: – Det er i hvert fall det jeg ønsker meg til jul! 

Les videre for Roe sine beste julegavetips: 

 

Til gameren

For mange har 2020 vært det store gamingåret. Med mye innetid og restriksjoner når det kommer til fysisk kontakt, er ikke det så merkelig. Men hva er trendene når det kommer til julegaver for gameren i år?

– En ting jeg tror alle gamere ønsker seg i år er grafikkortene i Nvidia RTX 3000-serien. De har også nå lansert sitt mellomklassekort: RTX 3070. Det tror jeg mange kommer til å ønske å ha i maskinen sin om de kan, forteller Roe. 

I tillegg trekker han frem det nye VR-headsettet Oculus Quest 2: – Dette er det rimeligste og mest tilgjengelige VR-headsettet i klassen. Det er trådløst, enkelt og av høy kvalitet. Det er en helt unik opplevelse. 

Av andre tips trekker han frem den trådløse gamingmusen Logitech G Pro og gamingheadsettet Steelseries Arctis 9. 

 

Til den sporty 

Av julegavetips til den aktive, trekker Roe frem smartklokker: 

– Smartklokker og aktivitetsarbånd er alltid fornuftig. Den billigste varianten er aktivitetsarmbåndet Hama Fit Track 1900, til 299 kroner. Skal du ha noe litt mer sofistikert anbefaler jeg å sjekke ut Fitbit Charge 4. Den kommer med GPS og funksjoner som hjelper deg å følge bedre med på treningen. 

Ellers er GoPro og DJI sitt Osmo Pocket-kamera også populære til å dokumentere turer i skog og mark. – I tillegg ville jeg anbefalt å ta en titt på trådløse ørepropper. Det er kjekt å ha både på treningssenteret og til joggeturer i lysløypa. Både Bose Soundsport og Jabra Elite Active er gode alternativer, avslutter han

 

Til han

Roe forteller at det gjerne er en del klassikere som går igjen av julegaver til mannen i huset. Både kaffetraktere og smarttelefoner er populære i år. Men det er særlig en gave Roe trekker frem:

– Den klassiske skjeggtrimmeren slår aldri feil, forteller Roe. 

Av skjeggtrimmere har Komplett flere varianter i ulike prisklasser, fra under 500 kroner opp til 1300 kroner. 

Remington MB350L er den rimeligste modellen vår. Det er en god standardtrimmer, men om det var meg ville jeg også tatt en titt på Philips OneBlade Pro QP6520/20. Til under tusenlappen er det en maskin av høy kvalitet og komfort, legger han til.

 

Til henne

– Av gaver til under femhundrelappen kan jeg anbefale Huawei Band 4. Det er et rimelig aktivitetsarmbånd, forteller han. 

Huawei Band 4 måler puls, soveaktivitet, forbrendte kalorier og skritt. Armbåndet er smalt, stilig og designet for komfort. 

Av praktiske julegavetips til henne  nevner han Airthings sin luftskvalitetsmåler, Xiaomi sitt rimelige overvåkningskamera og Nordic Sense sin Air Fryer. 

 

Til pappa

Å kjøpe julegaver til en far kan ofte være vanskelig. Dropp sokker og slips i år, slå heller til med noe pappa faktisk ønsker seg, er tipset fra Roe: 

– Et hett tips kan være Amazon Kindle sitt lesebrett. Med glatt front og blendfri skjerm er det akkurat som å lese på ekte papir! 

Også her er skjeggtrimmere og hårklippere et godt alternativ, forteller han. For den kaffeglade kan Bosch sin kaffekvern til kun 299,- være et kupp. 

Som en praktisk gave til en far som er lei støvsugeren - anbefaler Roe robotstøvsugeren Roborock S6 MaxV– Dette er en rask, effektiv og pålitelig maskin som både mopper og støvsuger for deg.

 

Til mamma

– Her kan OBH Nordica Blender være et rimelig tips. Dette er en effektiv smoothieblender til 499 kroner med pulsfunksjon som knuser frosne bær. Til en mor som er opptatt av komfort, anbefaler han OBH Nordica sitt varmepledd OG TIQ Kung Fu Massasje OD600. – TIQ sin konstruksjon for nakke- og skuldermassasje er kanskje ekstra original. Det er en slags vest du kan legge over skuldrene, hofte eller lår som følger kroppens linjer. Til en mor med ømme ledd er dette en perfekt gave! 

 

Til barn

En av de mest populære julegavene til barn, må nok være nettbrett. 

– Med eSTAR HERO får du et rimelig nettbrett med forhåndsinstallerte spill, lang batterilevetid og enkel internett-tilkobling, forteller han. Også telefonklokken XPLORA 4 kan være aktuell under treet. Særlig med den nye funksjonen “skolemodus”, som sørger for at klokken er deaktivert i klasserommet. – En slik smartklokke er et godt og trygt alternativ til barnets første mobiltelefon, legger han til.

Men det aller gøyeste tipset til barna i år, er ikke Roe i tvil om: 

– Det må nok være Mario Kart Live: Home Circuit, forteller han. Som en vri på Mario Kart, er dette et spill til Nintendo Switch hvor man tar i bruk stuegulvet som bane. Ved en kombinasjon av fysiske biler og brikker, sammen med AR-teknologi, er dette en helt unik opplevelse.