Black friday eksperten

Black Friday-eksperten hos Komplett

Publisert 23. okt. 2020 09:01, Oppdatert 17. nov. 2020 10:52

Dette er Black Friday-ekspertens insidertips

Interessen rundt Black Friday og Black Week er større enn aldri før. Fra fredag 20. november, og frem til selveste Black Friday den 27. november, kommer Komplett til å stille med hundrevis av tilbud på elektronikkprodukter som TV, PC, headset, smarttelefoner, nettbrett og smartklokker - til hvitevarer og husholdningselektronikk.

Årets beste deal gjør både gameren og hvermannsen under “den sorte uken”, ifølge Kompletts Black Friday-ekspert, Pål Fredrik Berg:

 

      – Dette er den uka i året du finner de største rabattene. Så enkelt er det. Er du på jakt etter et godt kjøp, uavhengig av kategori,er det denne uka som gjelder, forteller Berg, og legger til:

     – Vi pleier å ha i hvert fall 1000 produkttilbud i løpet av Black Week. Dette er varer som aldri ellers kommer til så billige priser. Så det skal godt gjøres å ikke finne noe du ønsker deg til en sterkt rabattert pris!

 

Vi har stilt Kompletts Black Friday-ekspert et par spørsmål om årets beste tilbudsuke, og forsøkt å lirke ut noen hint om hva man kan finne i rabatthyllene i 2020:

 

1. Hvor store tilbud er det snakk om?

Akkurat hvilke tilbud som kommer under Black Friday vet ingen før selve dagen. Men Berg kan allikevel komme med noen stikkord:

– En trend er at mange venter på TVer og PCer. Dette er også produkter hvor det alltid er mye å spare under Black Friday.

Han trekker frem tilbudet på toppmodellen til Samsung sine Tver fra i fjor: “Samsung 65'' Q90” kostet vanligvis 37 000,- . Under Black Week var den satt ned med 46 prosent, til 19 000,-. Om man heller var interessert i en billigere variant, var “Samsung 55'' Q7” satt ned med 40 prosent - fra 14999,- til 8990,-.

Fra i fjor nevner han også den bestselgende gaming-PCen “Komplett Gamer a175”, som kom med en rabatt på 25 prosent.

Vi kan si at det kommer til å være lignende tilbud på TV og PC også i år. Kanskje noen av gamingskjermene til Samsung? Kanskje en PC med AMD-prosessor? Også er det alltids en sjanse for at sistegenerasjons-TVer fra Samsung, Phillips og Sony viser seg, slik de gjorde i fjor, legger Berg til.

 

2. Hva slags produkter er populære om dagen? Kan vi forvente å få noen av dem under Black Week?

Berg forteller at det, som nevnt over, særlig søkes mye etter TV og PC på Komplett.no om dagen. Men også at det er mange som er interessert i gode headset:

Særlig det typiske, klassiske headsettene fra Bose og Sony går det mye av. Særlig Sony WH-1000XM4. Det er produkter av stor allmenn interesse, og når det først kommer på tilbud er det mange som slår til. Dette er også headset som tvilsomt kommer til å bli noe særlig billigere i fremtiden:

 

 

Han forteller at man nok kommer til å se tilbud på nye, trådløse headset.

Hifi, lyd og bilde er en kategori som alltid har mange gode tilbud under Black Week, poengterer han.

Men også gamingutstyr er noe mange har i kikkerten.

– Gamingmus, tastatur og gamingheadset er alltid en vinner under Black Week. For tiden er det også mye interesse rundt de nye skjermkortene fra Nvidia. GeForce RTX 3000-serien er det også mye søk på, nevner Berg.

Samtidig er han tydelig på at det nok ikke er på de nyeste produktene man finner de aller beste tilbudene. For de som er ute etter å gjøre gode kjøp, bør man nok heller være obs på modeller fra tidligere år:

– Iphone 12 lanseres nå. Den kan vi med en gang si ikke kommer med på Black Friday. Med vi kan garantere at det vil komme opp mot 50 gode tilbud på andre smarttelefoner. I fjor hadde vi for eksempel rabattert pris på flere eldre Iphone-modeller. I tillegg kommer også rabatterte nettbrett.

 

3. Hvor tidlig ute bør man være for å få med seg de beste tilbudene?

Black Week starter natt til lørdag 21. November. For deg som er opptatt av å få med deg de aller beste tilbudene, anbefaler Berg å sitte klar midnatt.

– Under Black Week er det førstemann til mølla. Noen tilbud kommer i begrenset opplag, og da gjelder det å være raskt. Jeg ville også ha holdt øynene åpne natt til Black Friday 27. november. Vi sparer mange av de råeste tilbudene til da.

Det skal nevnes at det slippes nye tilbud hver eneste dag under black Week. Berg hinter til at det nok også legges ut noen godbiter underveis.

4. Har du noen andre gode tips?

Et godt tips fra Berg er å bruke ønskelisten på Komplett.no. Slik kan man raskt få oversikt om dine ønskeprodukter er på tilbud.

– I tillegg anbefaler jeg å stacke opp på forbruksvarer, slik som ladekabler. Dette er produkter som gjerne er satt ned med rundt 50 prosent. Da slipper du å kjøpe den første og dyreste laderen du finner når laderen først blir ødelagt, legger Berg til.

Om han selv har noen ønskeprodukter, er eksperten rask i sitt svar:
– Det må være VR-headsetet Oculus Quest 2. Jeg prøvde det her om dagen, og det er helt rått, avslutter han og ler.

Oculus Quest 2 VR-briller VR-briller

Oculus Quest 2 VR-briller

Avanserte alt i ett VR briller 256 GB
(46)
Ikke på lager. 50+ stk. forventes sendingsklare 2.sep..2021 (usikker dato)
5 099,-