Haris Suljic, Huawei Norge
FORKLARER HVORDAN DET FUNKER: Training manager i Huawei Norge, Haris Suljic.

Slik er Huaweis AppGallery

Publisert 25. mar. 2020 22:58, Oppdatert 02. jul. 2020 10:01

Etter at amerikanske selskaper ble nektet å samarbeide kinesiske Huawei, måtte selskapet lage sin egen variant av Android, og bruke sin egen appbutikk på telefonene og nettbrettene sine. Vi har tatt en prat med training manager i Huawei Norge, Haris Suljic, om Huaweis AppGallery.

– Hva er Huawei AppGallery?

 Huawei AppGallery er den offisielle plattformen for apper for Huawei. Det er den tredje største appbutikken globalt. AppGallery ble først lansert i Kina i 2011, og ble senere lansert globalt i april 2018.

 Hva er målet med Huawei AppGallery?

 Huaweis mål er å gjøre AppGallery om til en åpen og smart distribusjonsplattform som er lett tilgjengelig for forbrukerne. Med Huawei AppGallery kommer vi alltid til å sette sikkerhet først, ved hjelp av smarte og sikre løsninger, samtidig som vi ønsker å gi kunden en unik og lettvint opplevelse av vår appbutikk.

Forbrukeren kan lage ønskeliste

 Hvor mange apper finnes idag i AppGallery?

 Huawei jobber kontinuerlig med å få inn essensielle apper som kundene er avhengige av. Vi jobber med større og mindre selskaper for å få inn spill og apper som forbrukerne selv har rapportert at de ønsker. Idag har vi cirka 1, 5 millioner utviklere som er registrert, som jobber med å få inn nye apper i AppGallery stadig vekk.

Dersom en kunde ikke finner en app de ønsker, kan de enkelt legge denne til i «ønskelisten» i AppGallery. Så fort appen er tilgjengelig gjennom AppGallery vil kunden som har «ønsket» den få varsling.

 Kommer fremtidige Huawei enheter med forhåndsinnstallert AppGallery?

 Ja. Helt siden den offisielle lanseringen i 2018 har AppGallery vært innstallert på alle våre enheter. Det er idag tilgjengelig i over 170 land.

Du kan benytte alle kjente apper på din Huawei-telefon

 Kan jeg bruke kjente apper på nyere Huawei telefoner?

 Huawei AppGallery utvikles stadig vekk, slik at vi kan nå behovene til alle våre kunder. Vi har gjort store fremskritt, og er idag i samtaler med flere kjente aktører og utviklere. Vi har allerede tegnet avtaler med flere store selskaper som Snapchat, Finn.no, Tidal, Kahoot, TomTom og mange andre.

 Vil fremtidige telefoner få oppdatering av Android programvaren og sikkerhetstjenestene?

 Ja. Dette er sikkerhets- og programvareoppdateringer som rulles ut fra Huawei, og er ikke avhengige av andre aktører. Android er en åpen platform som er tilgjengelig for alle.

Les mer om Huaweis spennende nylansering her: https://www.komplett.no/kampanje/110237/huawei-p40.